stema romaniei

Biroul Român de Metrologie Legalã

TRADIȚIE - COMPETENȚĂ - AUTORITATE

A 47-a reuniune a Comitetului Internațional de Metrologie Legală

              BRML

BIROUL ROMAN DE METROLOGIE LEGALA

A 47-a reuniune a Comitetului International de Metrologie Legala si a 14-a Conferinta a Organizatiei Internationale de Metrologie Legala (Bucuresti, 1 – 5 octombrie 2012)

International Organization of Legal Metrology

              OIML

 
 
 
COMUNICAT

In perioada 1-5 octombrie 2012 au avut loc cea de-a 14-a Conferinta a Organizatiei Internationale de Metrologie Legala (OIML) si cea de-a 47-a reuniune a Comitetului International de Metrologie Legala (CIML), in organizarea Biroului Român de Metrologie Legala si Biroului International de Metrologie Legala.

OIML, organizatie interguvernamentala infiintata la Paris, in 1955, având ca principal obiectiv promovarea armonizarii globale a procedurilor de metrologie legala, a dezvoltat la nivel mondial o structura tehnica prin care ofera membrilor sai liniile directoare ce faciliteaza elaborarea reglementarilor nationale si regionale privind fabricarea si utilizarea mijloacelor de masurare destinate metrologiei legale. România s-a numarat printre semnatarii tratatului de constituire a organizatiei.

CIML, comitetul director al OIML, alcatuit din reprezentanti desemnati ai statelor membre, se reuneste anual pentru a analiza progresul tehnic si functionarea administrativa a Organizatiei.

La reuniunile din cadrul celor doua evenimente au participat reprezentanti din cele 126 state membre OIML si reprezentanti ai altor organizatii regionale si internationale (BIPM, CECIP si ILAC/IAF) de metrologie.

Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Iacobescu Fanel, membru CIML pentru România, a fost ales presedinte al sedintei celei de a 14-a Conferinte a Organizatiei Internationale de Metrologie Legala, cel mai inalt for din domeniu.

Lucrarile s-au incheiat cu succes, participantii s-au aratat deosebit de multumiti de organizarea si desfasurarea evenimentelor si au subliniat importanta coordonarii eforturilor in vederea realizarii armonizarii globale a procedurilor privind fabricarea si utilizarea mijloacelor de masurare destinate metrologiei legale si a constientizarii rolului metrologiei legale in dezvoltarea si progresul societatii umane.

Dr. ing DINU Dumitru
Presedinte al Comitetului de organizare