stema romaniei

Biroul Român de Metrologie Legalã

TRADIȚIE - COMPETENȚĂ - AUTORITATE

A 26-a Reuniune a Comitetului WELMEC (Bled, Slovenia 2010)

In perioada 6-7 mai 2010 s-a desfasurat, la Bled, in Slovenia, cea de a 26-a Reuniune a Comitetului WELMEC. La lucrarile Reuniunii a participat si o delegatie BRML.

WELMEC (Organizatia Europeana pentru cooperare in domeniul metrologiei legale) a fost fondata in 1990, in Elvetia, de catre reprezentantii autoritatilor nationale de metrologie legala din tarile membre ale Uniunii Europene si ale tarilor membre AELS ( Asociatia Europeana a Liberului Schimb ).

Obiectivele principale ale WELMEC sunt abordarea unitara a aspectelor privind metrologia legala, dezvoltarea increderii intre serviciile europene de metrologie legala, promovarea actiunilor destinate inlaturarii barierelor din calea comertului cu mijloace de masurare.

WELMEC elaboreaza, prin grupurile de lucru, ghiduri utilizate de tarile membre UE in activitatea de evaluare a conformitatii si supraveghere a pietei, conform cerintelor directivelor Uniunii Europene din Noua Abordare, referitoare la mijloacele de masurare.

Cu ocazia reuniunii de la Bled a fost ales noul vicepresedinte al WELMEC, d-l Tuomo Valkeapaa si au fost aprobate urmatoarele documente: Strategia WELMEC, Proceduri privind activitatile WELMEC, Ghiduri pentru Grupurile de lucru.