stema romaniei

Biroul Român de Metrologie Legalã

TRADIȚIE - COMPETENȚĂ - AUTORITATE

A 23-a Reuniune a Comitetului Welmec (Sinaia - România 2007)

In perioada 3-4 mai 2007 s-a desfasurat, la Sinaia, in organizarea Biroului Roman de Metrologie Legala, cea de a 23-a Reuniune a Comitetului WELMEC.

WELMEC (Organizatia Europeana pentru cooperare in domeniul metrologiei legale) a fost fondata in 1990, in Elvetia, de catre reprezentantii autoritatilor nationale de metrologie legala din tarile membre ale Uniunii Europene si ale tarilor membre AELS ( Asociatia Europeana a Liberului Schimb ).

Obiectivele principale ale WELMEC sunt abordarea unitara a aspectelor privind metrologia legala, dezvoltarea increderii intre serviciile europene de metrologie legala, promovarea actiunilor destinate inlaturarii barierelor din calea comertului cu mijloace de masurare.

WELMEC elaboreaza, prin grupurile de lucru, ghiduri utilizate de tarile membre UE in activitatea de evaluare a conformitatii si supraveghere a pietei, conform cerintelor directivelor Uniunii Europene din Noua Abordare, referitoare la mijloacele de masurare.

Cu ocazia reuniunii de la Sinaia, a fost semnat, de catre Romania si Bulgaria, "Memorandum of Understanding", documentul prin care aceste tari, reprezentate prin organismele nationale de metrologie (BRML) si (SAMTS), devin membre cu drepturi depline ale WELMEC.